Nico Lambrechts
Osteopaat D.O.

“To find health should be the objective of the physician, anyone can find disease.”  A.T. Still

Profiel Nico Lambrechts D.O. 

Osteopaat DO 

MSc Kinesitherapie

Beroepsvereniging: BVBO, GNRPO, EFO.

 

Gastdocent Thomas More | Opleiding logopedie en audiologie.

 

In onze osteopathiepraktijk wordt zoveel mogelijk evidence-based osteopathisch behandeld, uitgaande van de grondbeginselen van de osteopathie maar vanuit een moderne visie en up to date osteopathische technieken. Veiligheid staat centraal.

 

Als erkend en professioneel Osteopaat DO kan iedere patiënt rekenen op (gedeeltelijke) terugbetaling via de mutualiteit. Een voorschrift van de (huis)arts is hiervoor niet noodzakelijk.

 

 

Praktijkadressen:

Praktijk 1:

Emiel van Hammestraat 16

2570 Duffel

 

Praktijk 2:

Godefriduskaai 28/6

2000 Antwerpen

www.nko-antwerpen.info

 

 

Contact

tel : 015-637671

mobiel : 0478-913885

email : osteopathie@praktijkhuisperwijs.be

web : www.praktijkhuisperwijs.be | www.osteopaatduffel.be | www.voiceclinic.be

 

 

Doelgroep

Volwassenen, adolescenten en sporters.

Osteopathische behandeling van functionele nek- en schouderklachten, rugklachten, hoofdpijn, sportletsels.

Door zijn ervaringen in sportmedische begeleiding (eredivisie handbal, nationale team handbal, basketbal, atletiek) heeft Nico een bijzondere affiniteit ontwikkeld voor de osteopathische behandeling van (top)sporters en sportblessures.

Verder is hij gespecialiseerd in het osteopathisch behandelen van stem- en slikproblemen en 'onbegrepen keelklachten' (vb globus).

(zie voice clinic).

 

Osteopathie?

Osteopathie is een discipline binnen de gezondheidszorg waarbij de wervelkolom, het zenuwstelsel en het orgaansysteem centraal staan.
De meest voorkomende klachten die een osteopaat behandelt hebben vooral te maken met de rug en nek. De osteopaat is opgeleid om in eerste lijn functionele rug, nek en gewrichtsklachten te analyseren, de oorzaak van de klachten te bepalen en een gerichte behandeling te starten.

 

Een osteopaat onderzoekt en behandelt de samenhang van de verschillende systemen in het lichaam. Een verminderde functie van één of meerdere systemen (spieren, gewrichten, zenuwstelsel, doorbloeding, organen) heeft invloed op het functioneren van een ander systeem.

Door de oorzaak te achterhalen en deze te behandelen krijgt het lichaam de kans om meer optimaal te herstellen, en dit op lange termijn.

Osteopathie is geen alternatieve geneeswijze, wel een complementaire vorm van geneeskunde, waarbij we een klacht/patiënt in z'n totaliteit benaderen en behandelen.

 

Een professioneel en erkend osteopaat voert uitsluitend het beroep osteopathie uit en geen ander (para)medisch beroep, zoals bijv kinesitherapeut. Hij/zij heeft meestal wel een academische achtergrond als MSc in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie of Geneeskunde maar legt zich heden enkel toe op de osteopathische geneeskunde. Het is derhalve aangewezen U enkel te wenden tot erkende osteopaten geregistreerd op de website www.osteopathie.be.

 

Verdere informatie rond osteopathie kan je terugvinden verder op deze website, alsook op www.osteopathie.be, de officiele webpagina rond osteopathie in België, waar enkel professionele osteopaten op terug te vinden zijn.