Roy Janssens
Podoloog

Bachelor in de Podologie (Bsc Pod), Podoloog, Biomechanicus

Podologische behandeling van het bewegingsapparaat dmv biomechanisch onderzoek, gang-en loopanalyse, drukanalyse en functionele zooltherapie. 

 

PROFIEL ROY JANSSENS

Bsc Pod (Bachelor in de Podologie)

Podoloog, Biomechanicus

Laureaat 2013 Borginsole prijs

 

CONTACT

tel : 015-637671

GSM : 0473-84 62 13

email : podologiepraktijkrj@live.be

web : www.podologiepraktijkrj.be

 

PODOLOGIE

Podologie is de wetenschap die zich bezighoudt met de structuur, de functie en de fysiopathologie van de voet en dit in relatie tot hoger gelegen segmenten. Ook hoger gelegen klachten, zoals knie-, heup- en rugpijn, die hun oorzaak vinden ter hoogte van de voet, behoren tot het werkveld van de podoloog.

 

DOELGROEP

Podoloog Roy Janssens specialiseert zich in het (sport)biomechanisch podologisch vakgebied, d.w.z dat hij zich richt op patiënten met fysieke klachten veroorzaakt door stand-,loop- en houdingsafwijkingen.

De doelgroep is zeer ruim:

  • mensen met klachten aan de voet, enkel, knie, heup, rug, nek, ...
  • topsporters
  • kinderen / adolescenten / volwassenen
  • senioren
  • recreatieve sporters

Er wordt intensief samengewerkt met andere medische disciplines, zoals kinesisten, huisartsen, orthopedisten, osteopaten, sportartsen.

 

Hoe ziet een podologische behandeling eruit?

Na een uitgebreid vraaggesprek, podologisch onderzoek, ganganalyse en drukmeting wordt een totaalbeeld verkregen van de oorzaak van de klacht.

Indien de oorzaak binnen het podologische werkveld valt, zal er overgegaan worden tot het dragen van podologische zolen.
Een grondig onderzoek vraagt tijd. De praktijk streeft naar een individuele benadering van u als patient, waarbij veel aandacht wordt geschonken aan educatie. Op deze manier krijgt u inzicht in de oorzaak en behandeling van uw klacht. Hou er rekening mee dat een onderzoek gemiddeld een uur tot anderhalf uur in beslag neemt.

 

                    

 

ERKENNING

De titel van Bachelor in de podologie (Bsc Pod) is beschermd. Dit betekent dat enkel en alleen diegenen die minstens een driejarige voltijds opleiding hebben gevolgd zich van deze titel mogen bedienen.

De enige garantie voor een patiënt om een echte, erkende podoloog te consulteren is zodoende het navragen van het opleidingsniveau en bijhorende diploma (bachelor in de podologie of master in de podologie).

(bron: www.professionelepodologen.be )